Pizzabund 2-3 stk
3 dl lunken vand
2 tsk salt
15 g gær
50 g jordskokmel, fra Kikkenborg Food.
450 g pizzamel
Sådan gør du:
Salt og gær opløses i vandet. Jordskokmelet hældes i vandet, der røres rundt og det hviler i 5 min.
(Jordskokkemel har den bedste effekt, hvis det får mulighed for at suge væsken til sig, inden melet kommes i)
Pizzamel og olie tilsættes væsken og røres 6-10 min i røremaskine eller æltes i hånden.
Dejen hæver til dobbelt størrelse ca. 2 timer.
Ovnen varmes op til fuld varme ca. 300 grader.
Dejen deles i 2-3 stykker og rulles ud på et meldrysset bord, til det bliver en tynd bund.
Forslag til fyld:
Rød eller grøn pesto, tynde kartoffelskiver der er vendt i olie, hvidløg og salt, drys med parmesan eller mozzarella ost.
Pizzaen bages på stenplade midt i ovnen i 8-10 min.
Du har nu en meget lækker velsmagende Pizza, som mætter utrolig godt.
Velbekomme!

