6 dl lunken vand
2 tsk salt
25 g gær
50 g jordskokmel, fra Kikkenborg Food
900 g mel. Manitoba hvedemel giver det bedste brød
0,5 del olie
Salt og gær opløses i vandet. Jordskokkemelet hældes i vandet, der røres rundt og det hviler i 5 min. (Jordskokkemel har den bedste effekt, hvis det får mulighed for at suge væsken til sig, inden melet kommes i)
Hvedemel og olie tilsættes væsken og røres 6-10 min i røremaskine eller æltes i hånden.
Dejen hæver til dobbelt størrelse ca. 2 timer.
Dejen formes til 2 brød, der hæver yderligere min. 1 time.
Ovnen varmes op til 230 grader.
Brødet bages 30-35 min ved 230 grader.
Hvis der ønskes et grovere brød, kan 300 g af Manitoba hvedemelet skiftes ud til grahamsmel eller fuldkornsmel. Men der er masser af fibre i dette lyse brød.