Kikkenborg food

Om os

kikkenborgfood logo

"Den skrællefri jordskok"

Hos Kikkenborg Food har vi dyrket, vasket og solgt jordskokker til det professionelle køkken og de private køkkener i mere end 20 år

Johannes A. Lomholt

Johannes A. Lomholt

Igennem mere end tyve år har jeg på mit eget, nu tidligere, fritidslandbrug, arbejdet med jordskokker. Igennem alle årene har fokus været sådan her:  At  spise jordskok hver dag, skal være lige så nemt, som at klø sig i panden!

Derfor “opfandt” jeg i år 2001 Konceptet ”den skrællefrie jordskok” Konceptet går ud på, at vi producerer og sælger en jordskok, hvor alt jord, sten og andre partikler er fjernet 100% uden, at skrællen fjernes. I skrællen sidder rigtig mange essentielle vitaminer.

Det skal  være nemt for  forbrugeren, at spise jordskokker, der ikke skal skrælles.

Via avl og udvikling af et specielt vaskesystem, er vi lykkedes med, at udvikle et produkt, der kan spises med skræl, helt fri for jord. Jordskokkerne er produceret og solgt under navnet ” Kikkenborg skrællefrie jordskokker” leveret til det professionelle og det private køkken.

Min store interesse er fortsat, at gøre det nemt for Den enkelte slutbruger, at spise jordskokker hver dag. Fordi det er en meget smagfuld, lækker og sund rodfrugt. Sundheden består i, at den har et meget højt indhold af Kostfibre og  vigtige vitaminer.

Fra Januar 2022 har jeg fået en kompagnon, Annette Dam Jensen, med i virksomheden. 

I den proces har vi også ændret på navnet. Tidligere hed vi “Kikkenborg jordskokker”. Det har vi ændret til Kikkenborg Food ApS.

Kikkenborg Food ejes og drives i dag af  af Annette Dam Jensen og Johannes A. lomholt.

Virksomhedens fokus er fortsat produktion af rå, skrællefrie jordskokker i vintersæsongen. Vi har nu videreudviklet på konceptet “den skrællefrie jordskok” til også, at omfatte produktion af tørrede jordskokker.  produktionen af tørrede jordskokke produkter  er igangsat fordi vi vil gøre det muligt, at spise vores lækre skrællefrie jordskok, 365 dage om året.

Vores tørrede jordskok er produceret helt og aldeles uden nogen form for tilsætningsstoffer. Derfor kan den spises direkte, som chips el. som ingrediens i diverse madretter. 

Vi glæder os til, at videreudvikle og præsentere vore lækre jordskok produkter i de næste mange år, fordi!

“Vi er jordskokkens fantastiske univers “

Annette Dam

Mit navn er Annette Dam. Jeg er født op opvokset på en gård kaldet Skåphusgård i Ilskov lidt uden for Herning. Jeg overtog Skåphusgård fra mine forældre i 2020. På gården drives der i dag ca 550 ha planteavl i samspil med min Kompagnon Gert. Endvidere er jeg medejer af Kikkenborg Food ApS, sammen med Johannes A. Lomholt.

Udover den traditionelle produktion af kartofler, korn, ærter og frøgræs avler vi også friske jordskokker til kikkenborg Food.

Vores jordskokker indgår i produktionen af kikkenborg Foods produktportefølge, af tørrede jordskokke varianter.

Annette Dam