Jordskokker på menuen

Opskrifter med jordskokker

kikkenborgfood logo

Inspiration til jordskokker

Jordskokker er en ofte overset delikatesse, men de knudrede knolde smager fabelagtigt i såvel supper som i form af tilbehør til vildt eller andet kød. De smager også godt som chips.

Hos kikkenborg Food bestræber vi os konstant på, at komme med nye og inspirerende opskrifter indeholdene vores jordskokkeprodukter.

Hvorfor er det en god idé at spise jordskokker flere gange om ugen?
Gerne dagligt?

Fordi at jordskokken er en præbiotisk grøntsag. Præbiotika er simpelthen betegnelsen for en gruppe kulhydrater, som kroppen ikke selv kan fordøje. For eksempel forskellige typer kostfibre eller resistent stivelse.

Når du spiser de præbiotiske fibre (bl.a. jordskok) passerer de helt ufordøjet til tyndtarmen til tyktarmen. I tyktarmen overtager de probiotiske bakterier arbejdet. De nedbrydes, og de præbiotiske fibre er ”madpakke” til de probiotiske bakterier. 

På denne måde får man en sund tarmflora, som er gavnlig for fordøjelsen.

Med de tørrede jordskokkeprodukter fra Kikkenborg food får du mulighed for, at spise jordskok 365 dage om året. Vores jordskokker kan anvendes i utallige af kulinariske og lækre  retter.